Eigen waarheid of dé waarheid

Staande blijven in een post-waarheid cultuur

Of het nu gaat over het bestaan van God, of de betekenis van het man of vrouw zijn: de waarheid wordt steeds meer geweld aangedaan en mag niet meer worden ‘geclaimed’. Deze aanval op de waarheid is zo erg, dat een groeiend aantal mensen - die zich christen noemen - meegaan met onze zogeheten post-waarheid cultuur. De waarheid die God ons heeft geopenbaard in de Bijbel wordt niet meer serieus genomen, maar ondergeschikt gemaakt aan onze gevoelens en persoonlijke voorkeuren. Iedere christen is geroepen om moedig te strijden voor de waarheid, maar hoe doen we dit? En wat is de waarheid eigenlijk? Daar zullen we op 6 juni over nadenken, samen met filosoof én apologeet Carel de Lange.
Image

Thema-avond 6 juni

Carel de Lange is onder andere bekend van zijn Youtube kanaal ‘Geloof en Rede’, zijn lezingen voor ‘Jij daar’ en zijn inbreng tijdens de TV uitzending over ‘Abortus’ bij Nadia/NPO.
De avond wordt gehouden in het auditorium van De Vries & Verburg in Stolwijk, en is nadrukkelijk een avond zonder kerkmuren en voor jong en oud. We heten de brede achterban uit alle gezindten uit de wijde regio van harte welkom!
Aanmelden is niet nodig en de avond is gratis toegankelijk. Wel zal er een collecte worden gehouden om de onkosten te dekken.

Wie, waar en wanneer

1
Spreker
Spreker: Carel de Lange,
2
Voor wie
Iedereen
3
Wanneer
Donderdagavond 6 juni 2024
4
Tijden
19:30 (inloop) - start 20:00 t/m 22:00
5
Locatie
Het Vaartland 8, 2821 LH Stolwijk

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de aankomende thema-avonden, openluchtsamenkomsten of bijbelstudies? Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief!