Ontmoeten?

Kom samen met christenen

Je bent van harte welkom! Een keer in de 2 weken op zondagmiddag is de bemoedigingssamenkomst. Aanbidding van God, woordverkondiging en ontmoeting staan centraal. Voor en na de samenkomst is er koffie en mogelijkheid elkaar te ontmoeten en vragen te stellen. Kom ook!
Check agenda
Image
“Het huis van God is de gemeente van de levende God. Het is een steunpilaar en een fundament van de waarheid." 1 Timoteüs 3:15
“Het huis van God is de gemeente van de levende God. Het is een steunpilaar en een fundament van de waarheid." 1 Timoteüs 3:15

Verschillende achtergronden? Dezelfde God!

Een gemêleerde groep mensen komt naar de samenkomsten. Je ontmoet kerkverlaters en randkerkelijken van verschillende christelijke stromingen, en mensen zonder christelijke achtergrond.

Van Opwekking tot Johannes de Heer? Alles tot zijn Eer!

We zingen liederen en psalmen uit verschillende tradities en achtergronden, onder begeleiding van zang en verschillende instrumenten, zoals gitaar, piano en accordeon.
Image
Image

Met de auto of benenwagen? Je plaats wordt niet overgeslagen!

Zo divers de groep is, zo divers zijn de locaties waar we de samenkomsten houden; binnen, buiten, in Lekkerkerk, Berkenwoude, Ouderkerk of Krimpen aan den IJssel. De samenkomst is vast een keer op fietsafstand bij jou vandaan!

Ontmoet ons

Wil je weten waar de eerstvolgende samenkomst is of benieuwd naar de gastspreker? Sluit je direct aan in de groepswhatsapp.

Vitale en veelkleurige huisgroepen

De bemoedigingsamenkomst is een plek van ontmoeting, bemoediging en groei. Op een organische manier zijn mensen van hieruit huisgroepen gestart. Dit zijn kleine vertrouwde groepen die samenkomen voor Gods Woord, gebed en aanbidding. Door het missionaire karakter van de huiskringen is dit een toegankelijke plek voor zoekers om vragen te stellen.
De huisgemeente wordt soms als een nieuw fenomeen gezien. De huisgemeente zien we voor het eerst in het Nieuwe Testament, sinds de Pinksterdag in Handelingen 2:42-47. “Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijden zich aan het gebed.” De bijbel reikt allerlei voorbeelden aan waaronder Lydia's huis (Handelingen 16:40) en Nymfa's huis in Laodicea (Kolossenzen 4:15).
De brieven van Paulus leren ons enorm veel over gemeente zijn. Het doel van een gemeente is in de eerste plaats het verheerlijken van God. Ten tweede om elkaar te bemoedigen en onderwijzen in het geloof, om van daaruit te groeien en Zijn gemeente uit te breiden. Het stichten van nieuwe gemeenten, ook in de vorm van huisgroepen, is daarom onlosmakelijk verbonden met het gemeente zijn. Het is immers een vanzelfsprekend gevolg van een gezonde gemeente.

Meer? In jouw mailbox!