Jongerenavond
Blob met blauw
Blob groen
Mask-Group-5.png
Group-7573.png
image00043 (1)
Thema avond carel de langge

Thema-avonden

Leven als christen in de huidige tijdsgeest

Het leven van een christen staat op gespannen voet met de moderne tijdgeest. De opdracht om jezelf 'onbesmet te bewaren van de wereld’, zoals Jakobus schrijft, lijkt moeilijker dan ooit. Het internet en tal van mediakanalen leggen beslag op onze tijd, op ons denken en op ons handelen. En de sociale druk om elk tegengeluid in de kiem te smoren, is groot.

Prikkelende onderwerpen

De komende maanden organiseert Hart voor de Krimpenerwaard een aantal thema-avonden. De avonden staan in teken van actuele thema’s, waarvan de Bijbelse visie schuurt - of zelfs haaks staat op- met het moderne denken. Tijdens deze avonden hopen we een brede achterban van christenen uit alle gezindten bagage mee te geven om vast te houden aan het Woord van het leven (Fil. 2:16).
7 november
Jongerenavond
Simon van Groningen

Spreker Simon van Groningen

voorganger en initiator ‘Deze dagen’

7 november - De invloed in onderwijs op kinderen

Over de seksuele agenda van de WHO, Verenigde Naties en Rutger stichting en hun invloed op het onderwijs.

Spreker Simon van Groningen, voorganger Deze dagen

  • Donderdagavond 7 november 2024
  • Vrije inloop 19:30 uur - Start 20:00 uur
  • Locatie: Het Vaartland 8, 2821 LH Stolwijk

Afgelopen thema-avonden 2024

Tijd is een kostbaar geschenk. Hoe ga je daarmee om?

Er zijn verschillende seizoenen in je leven. Wat kunnen we hieruit leren van Prediker?

Donderdag 8 februari was er een bemoedigingsavond voor vrouwen.

Hoe ga je om met verleidingen en worstelingen rondom seksualiteit?

Op 11 april 2024 organiseerde Hart voor de Krimpenerwaard, samen met Hart voor het gezin, een thema-avond, specifiek voor mannen.

Tijdens deze avond heeft Job van Beek, directeur van Hebron Missie en ook verbonden aan Hart voor het gezin, gesproken over het onderwerp ‘Man en seksualiteit’.

Vanuit zijn praktijk als relatiecounsellor heeft Job vanuit een Bijbels uitgangspunt handvatten aangereikt en praktische tools meegegeven die mannen kunnen toepassen om staande te blijven in een wereld vol seksuele verleidingen.

Of het nu gaat over het bestaan van God, of de betekenis van het man of vrouw zijn: de waarheid wordt steeds meer geweld aangedaan en mag niet meer worden ‘geclaimed’.

Deze aanval op de waarheid is zo erg, dat een groeiend aantal mensen – die zich christen noemen – meegaan met onze zogeheten post-waarheid cultuur.

De waarheid die God ons heeft geopenbaard in de Bijbel wordt niet meer serieus genomen, maar ondergeschikt gemaakt aan onze gevoelens en persoonlijke voorkeuren.

Iedere christen is geroepen om moedig te strijden voor de waarheid, maar hoe doen we dit? En wat is de waarheid eigenlijk?

Carel de Lange kwam hier 6 juni over spreken.

"Tijdens de bemoedigingsdiensten zijn er regelmatig momenten waarop er getuigenissen gegeven (kunnen) worden. Het is zó gaaf en bemoedigend om van je broers en zussen te horen hoe zij dingen samen met God ervaren. Van mooie gebedsverhoringen, hoe God heeft voorzien of iemand geholpen heeft in een moeilijke tijd tot “gewoon” God zien in de kleine alledaagse dingen. Niet altijd allemaal hoogdravende super geestelijke succesverhalen, maar soms ook gewoon de rauwe harde werkelijkheid. Want ook in die moeilijke momenten kan je God zien en ervaren. Getuigenissen maken dat God als het ware een stukje dichterbij komt, persoonlijk met ons wordt en “tastbaar”."

Marjolein