Gezonde gemeente

Gods bedoeling met de christelijke gemeente

Gelovigen vormen samen een gemeente. Dit is vanaf het begin zo geweest. Joden kwamen samen in de tempel en synagoge en de eerste christenen in de tempel en bij mensen thuis. Een gemeente hoort de eigenschappen van Jezus te weerspiegelen. Als we kijken naar kerkelijk Nederland, zou onze gemeente ‘gezond’ verklaard worden door de Koning van de kerk, Jezus Christus?
Leander Janse komt deze dag aan de hand van een aantal lezingen onderwijs geven over God’s bedoeling met de christelijke gemeente. Het belooft een zeer waardevolle dag te worden voor jong en oud! Neem een notitieboekje mee om alles lessen te verwerken en na te lezen.

Inhoud van de studiedag

Deel 1: De heerlijkheid van de gemeente

God heeft de gemeente ontworpen. Ook geeft Hij in de bijbel aan hoe een gezonde gemeente functioneert, wat het doel is en hoe deze geleid moet worden. Leander Janse vertelt in het eerste deel van de studiedag meer over Gods fundament van een christelijke gemeente. 

Deel 2: De gezonde gemeente
Deel 3: De gemeente als huisgezin

Conferentie op 6 juli

Om 9:00 ben je van harte welkom. Vanaf 9:30 gaan we van start. Leander Janse vertelt vervolgens meer over Gods doel met de gemeente. We lunchen met elkaar, de lunch wordt door ons verzorgd! Na de lunch gaan we met elkaar het hebben over de bijbel. De dag is rond 15:00 afgelopen.
Image

Leander Janse: spreker op de studiedag

Leander Janse is voorganger van een Baptistengemeente. Hij maakt deel uit van het leiderschapsteam van Hebron Missie en is verantwoordelijk voor bijbelschool Filadelfia.

Wie, waar en wanneer

1
Locatie
Rozenlaankerk, Rozenlaan 11, Ouderkerk aan den IJssel
2
Tijden
9:00-15:00
3
Voor wie
Jong & Oud

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de aankomende thema-avonden, openluchtsamenkomsten of bijbelstudies? Ontvang de maandelijkse nieuwsbrief!